Close Menu

I podkasten Selektive spisevansker får du svar. Forsker Gry Anette Sælid og masterstudent Martine Hansen snakker med Cathrine Th Paulsen om vanskene som nå er blitt en diagnose.

Hør samtalen her

Selektive spisevansker er ikke det samme som anoreksi, man spiser ikke fordi man vil bli tynnere, eller opplever kroppen som ubehagelig. Lidelsen rammer mellom 1 og 5 av 100 barn, og er nå blitt en diagnose i diagnosemanualen ICD11 som er under innarbeiding i Norge.  I podkasten får du råd om hva du kan gjøre som forelder, om du har det selv eller om du jobber med barn. •

 

 

×
Kjære leser!
Kjære leser, vi er stolte over å kunne tilby denne artikkelen gratis og tilgjengelig for alle. Magasinet Psykisk Helse er en uavhengig, redaktørstyrt publikasjon som leverer kvalitetssikret innhold med mål om å fremme åpenhet og øke kunnskapen om psykiske lidelser, forebygging og behandling.
Din støtte er avgjørende for at vi kan fortsette å dele verdifulle artikler med alle. Bidra med for eksempel 50 kroner via Vipps til 12137, og hjelp oss med å spre kunnskap og forbedre den psykiske helsen for alle. Takk for ditt bidrag!
Med vennlig hilsen Redaksjonen i Magasinet Psykisk Helse