Lukk

Jul og hjelp

Jula kommer hvert år. Ikke alle har det like greit i en tid hvor kos og samvær er høyt på ønskelista. Det er viktig å vite hvor en kan finne hjelp og noen å snakke med, også i jula. Og kanskje kan vi bli flinkere til å invitere andre inn. Her er noen tips fra Rådet for psykisk helse.

En utstrakt hånd/underarm som tar i mot en julekule

Strekk ut en hånd

Kanskje er den beste gaven du kan gi deg selv eller andre en utstrakt hånd? Be om hjelp hvis du trenger det, eller vær tilgjengelig hvis noen trenger deg.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Bidra eller delta?

Har du lyst til å gjøre noe for andre i jula, eller trenger du et sted å være? Sjekk disse stedene:

Noen å snakke med

Det finnes steder som ikke holder stengt i jula, der du kan henvende deg hele døgnet. Det hjelper alltid å snakke med noen.

Trenger du akutt hjelp, se her.

Se også vår oversikt over nettsteder og hjelpetelefoner. (Ulike åpningstider).

Alene eller sammen?

Den «perfekte» jul har ingen fasit. Kanskje vil du være alene, men kjenner presset fra omgivelsene på at det ikke «går an». Kanskje ønsker du å være sammen med noen, men har få eller ingen i nærheten. Det finnes alltid muligheter til å få det litt bedre. Snakk med noen om hva du ønsker. Kanskje viser det seg at andre har det på samme måte. Har du ingen å snakke med - ta kontakt med noen av de vi har tipset om og som er der for å lytte. Det finnes flere organisasjoner som har ulike tilbud, både for deg som er alene, og for deg som ønsker å bidra.

Rådet for psykisk helse ønsker at alle får en så god jul som mulig.

Del på sosiale medier