Lukk

Nasjonal fagkonferanse – Trening som medisin

På Verdensdagen for Psykisk helse 10. oktober, ønsker vi velkommen til Nasjonal fagkonferanse - Trening som medisin, på Klingenberg kino i Oslo. Her kan du lære mer om hvordan trening som medisin kan bidra til å skape en bedre fremtid og økt livskvalitet for pasienter innen rus- og psykisk helse.

Mange med rus- og/eller psykiske lidelser har forkortet levetid på 15-20 år sammenlignet med den øvrige befolkningen. Gjennom foredrag og filmpremiere har den nasjonale fagkonferansen som mål å øke motivasjon, kunnskap og innsikt i å bruke høyintensitetstrening (HIT) som medisin. Her er dagens program:

Program: Nasjonal fagkonferanse 10. oktober

Innleggene vil handle om hvordan man kan ta med seg kunnskapen og omdanne den til praksis, både i spesialisthelsetjenesten og i kommunene. Blant mange spennende foredragsholdere  kommer rådgiver Johannes Nonås Langhelle og fastlege Ole Petter Hjelle som begge opplevde å møte veggen og hvor treningen ble veien tilbake. På nrk.no kan du lese mer om hvordan: Ny forskning om psykisk helse: Folk i god form tar ut mindre medisiner

Unik filmpremiere

Rådet for Psykisk helse og Rusfeltets hovedorganisasjon har i samarbeid med Ellevill Produksjon laget en kortfilm med erfaringskonsulentene Pål Berger og Steffen H. Gunnerud, og spesialfysioterapeut Karine Hansen i Blå Kors Skien.

De tre representerer kremen av hvordan ansatte kan tilby fysisk trening som viktig del av en recoveryprosess; enten i sykehus, i regi av Frisklivssentraler eller gjennom treningskontaktordningen. De har også lang erfaring med hvordan en kan sikre sårbare overganger mellom hjelpeinstanser.

Alle tre vil være til stede på fagkonferansen og selv presentere filmen sammen med Werner Fredriksen fra Rådet for Psykisk helse og Torhild Kielland fra Rusfeltets hovedorganisasjon.

Påmelding

Jobber du i kommunen med helsefremmende arbeid, eller i spesialisthelsetjeneste og er opptatt av livsstilsveiledning? Meld deg på konferansen og lær mer om trening som medisin for å bidra til å skape en bedre fremtid for pasienter innen rus- og psykisk helse!

Pris for dagskonferansen: kr. 625,- pr. pers inkludert lunsj. Bestill billetter neders på denne siden. 

Rusfeltets hovedorganisasjon og Rådet for psykisk helse samarbeider om dette spennende prosjektet for å bedre helsen til mennesker med rus- og/eller psykiske lidelser.

Del på sosiale medier