Lukk

Adrian: – Si noe fint

- Søk hjelp hvis du ikke får gjort det du vil, hvis du ikke orker å være ute blant folk, sier Adrian Lorentson (26). Han er leder for Mental Helse Ungdom, som jobber for åpenhet, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.
block image
ADRIAN LORENTSSONS RÅD: – Snakk om hvordan du har det, spesielt om du blir mobbet – det er ikke akseptabelt. Ta vare på dem rundt deg og si noe fint til noen som du mener. (Foto: Linda B Engelberth)

– Hvor skal man søke hjelp?

– Helsesøster, helsestasjon for ungdom, andre voksne på skolen, eventuelt fastlegen din. Eller noen venner du stoler på.

– Gjorde du det da du ble syk?

– Nei. Det måtte flere sammenbrudd til før jeg fikk hjelp. Jeg trodde alt var min feil. Det er aldri sånn. Innimellom må man ha hjelp til helt normale ting. Man trenger ikke være syk selv om ting er vanskelig. Det er ikke noe klart skille mellom syk og frisk.

– Alle snakker om trening?

– Trening er ikke noen vidunderkur. Det hjelper, men mange orker ikke dra på trening. Det er også ok. Går du på organisert idrett, er det kanskje voksne du kan snakke med der.

Nettversjonen av brosjyren «Hvordan har du det?» om unge og psykisk helse.

Redaktør: Cathrine Th. Paulsen Foto: Linda Bournane Engelberth, NTB Scanpix, Offseth.com Faglig konsulent: Anne Kristine Bergem.

Utgitt av Rådet for psykisk helse med støtte fra St. Thomas-fondet og Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering med Extramidler.

Gå til 1. side