Lukk

Podkastepisode 8: Identitet

Gjennom ungdomsårene blir vi stadig med bevisste på andres oppfatning av oss. Dette er også i stor grad med på å forme vår oppfatning av oss selv. Vår identitet formes av samspillet med andre, med familie, venner, nabolag, skole osv. Dette samspillet former våre verdier, våre evner og viser oss hvilke muligheter vi har i livet. Det oppleves spesielt viktig i ungdomsårene når vi skal velge vår framtid. Identiteten vår er selve grunnlaget for å fatte gode valg i livet. Hvordan kan vi som foreldre være en støtte på veien mot å forme en trygg identitet som unge voksne? De unge skal jo bli «sin egen person» - foreldre kan ikke finne identiteten for dem. «Vi må tåle at de unge har ubehagelige følelser» forteller professor i psykologi ved Universitetet i Bergen, Per Einar Binder i denne episoden av podcasten Psykisk oppvekst.

HØR episode 8: Identitet

Psykisk oppvekst Podkast er en serie med 17 episoder for og med ungdom.  Programleder er Henriette Bruusgaard og medvirkende er Per Einar Binder, Michael, Amund og Emma.

Ansvarlig utgiver er Rådet for psykisk helse. Podkasten er laget med støtte fra Stiftelsen Dam.

Soundcloud finner du alle 17 episodene samlet.

Om Psykisk oppvekst

Psykisk oppvekst er starten på en helhetlig kunnskapsbank som vi i fremtiden håper vil bli nyttig for alle som jobber for, med og rundt barn eller har en spesiell interesse for barns oppvekstsvilkår og utvikling.