Lukk

Podkastepisode 17: Ungdomshjernen

Hva skjer egentlig i ungdomshjernen? Etter utviklingen av MR-maskinen har vi fått en mye bredere og større forståelse av hjernen og hjernens utvikling i ungdomsårene enn det vi hadde for bare 20 til 30 år siden. I denne avsluttende episoden skal vi se litt nærmere hjernen og hjernens utvikling for bedre å forstå hva som skjer inne i hodet til barna våre i denne fantastiske og krevende ungdomstiden. Modning handler om å utvikle en mer framtidsrettet tankegang der vi hele tiden gjør risikovurderinger. Dette er vanskeligere for unge hjerner enn voksne hjerner. Samtidig lærer den unge hjernen mye fortere enn den voksne hjernen. Dette og mere til får du vite mer om i denne avsluttende episoden av Psykisk oppvekst.

HØR episode 17: Ungdomshjernen

Psykisk oppvekst Podkast er en serie med 17 episoder for og med ungdom. Programleder er Henriette Bruusgaard og hun har snakket med lege Marte Syvertsen som jobber på nevrologisk avdeling ved Drammen sykehus og har en ph.d. om hjernen.

Ansvarlig utgiver er Rådet for psykisk helse. Podkasten er laget med støtte fra Stiftelsen Dam.

Soundcloud finner du alle 17 episodene samlet.

Om Psykisk oppvekst

Psykisk oppvekst er starten på en helhetlig kunnskapsbank som vi i fremtiden håper vil bli nyttig for alle som jobber for, med og rundt barn eller har en spesiell interesse for barns oppvekstsvilkår og utvikling.