Lukk

Podkastepisode 14: Alvorlige livshendelser og traumer

Livet byr på kriser. Alvorlige og synlige hendelser som brå død i familien, alvorlig sykdom og ulykker kan ramme oss alle og det er svært krevende og vondt å bearbeide hendelsen og komme seg videre i livet. Altfor mange unge lever også med skulte kriser, de omgivelsene ikke ser, som overgrep, mobbing, utnytting på nettet. Og vi trenger kunnskap om hvordan vi kan være trygge voksne for unge som opplever eller har opplevd alvorlige kriser. Hvordan reagerer kroppen og hjernen når unge lever i en krisesituasjon? Skal jeg fortelle det til noen andre, f.eks. skolen, hvis barnet mitt har opplevd en krisesituasjon ingen andre vet om?

HØR episode 14: Alvorlige livshendelser og traumer

Psykisk oppvekst Podkast er en serie med 17 episoder for og med ungdom. Programleder er Henriette Bruusgaard. Medvirkende er psykologspesialist og daglig leder for senter for krisepsykologi i Bergen Heidi Wittrup Djup og Ole Tobias som forteller fra en oppvekst med alvorlig omsorgssvikt og hva det gjorde med ham og hva han mener det er viktig at omgivelsene er oppmerksomme på.

Ansvarlig utgiver er Rådet for psykisk helse. Podkasten er laget med støtte fra Stiftelsen Dam.

Soundcloud finner du alle 17 episodene samlet.

Om Psykisk oppvekst

Psykisk oppvekst er starten på en helhetlig kunnskapsbank som vi i fremtiden håper vil bli nyttig for alle som jobber for, med og rundt barn eller har en spesiell interesse for barns oppvekstsvilkår og utvikling.