Lukk

Podkastepisode 12: Ungdom og rus

Den overgangen de fleste foreldre gruer seg mest til i ungdommens liv, er når barna begynner å gå på fest. Samtidig som vi ønsker at ungdommen vår skal være sosiale, ha venner og være godt likt, er vi redde for rus, vold, overgrep og ulykker. Hvordan henger det sosiale og rus sammen? Alkohol er på mange måter en sosial smøreolje i vår kultur og man blir lett en sosial trussel når man ikke drikker alkohol på fest. Og hva med andre rusmidler, hvor vanlig er det? Og hva skjer med unges holdninger til bruk av andre rusmidler?

HØR episode 12: Ungdom og rus

Psykisk oppvekst Podkast er en serie med 17 episoder for og med ungdom. Programleder er Henriette Bruusgaard. Medvirkende er professor i psykologi ved Universitetet i Oslo Fanny Duckert og «Hanna» som gjerne vil være anonym så hun kan snakke fritt om ungdoms møte med fest og rus.

Ansvarlig utgiver er Rådet for psykisk helse. Podkasten er laget med støtte fra Stiftelsen Dam.

Soundcloud finner du alle 17 episodene samlet.

Om Psykisk oppvekst

Psykisk oppvekst er starten på en helhetlig kunnskapsbank som vi i fremtiden håper vil bli nyttig for alle som jobber for, med og rundt barn eller har en spesiell interesse for barns oppvekstsvilkår og utvikling.