Lukk

Podkastepisode 11: Prestasjonspress

Hvor mange arenaer må unge mennesker være gode på for å være «den beste versjonen av seg selv?» I et land med alle muligheter til å bli det man vil, er det også uendelig mange arenaer der man må prestere for å leve opp til både egne og andres forventninger. Når er man pen nok, muskuløs nok, dyktig nok på skolen, god nok i idrett og har rett kjæreste? Som foreldre ønsker vi å støtte våre ungdommer og vise dem at vi tror på dem. Hvordan kan vi som foreldre samtidig passe på at vi ikke legger et usunt forventningspress på dem?

HØR episode 11: Prestasjonspress

Psykisk oppvekst Podkast er en serie med 17 episoder for og med ungdom. Programleder er Henriette Bruusgaard. Medvirkende er psykolog og professor ved Universitetet i Oslo, Ole Jacob Madsen og førsteamanuensis i pedagogikk ved Kunst og Håndverksskolen Heidi Mariann Haraldsen. Sammen med dem er ungdomsskoleelevene Jelena, Sara og Ida.

Ansvarlig utgiver er Rådet for psykisk helse. Podkasten er laget med støtte fra Stiftelsen Dam.

Soundcloud finner du alle 17 episodene samlet.

Om Psykisk oppvekst

Psykisk oppvekst er starten på en helhetlig kunnskapsbank som vi i fremtiden håper vil bli nyttig for alle som jobber for, med og rundt barn eller har en spesiell interesse for barns oppvekstsvilkår og utvikling.