Lukk

Podkastepisode 10: Konflikt og samlivsbrudd

Hvordan skal man som forelder sette barna og ungdommens behov foran egne følelser ved samlivsbrudd? I denne episoden ser vi nærmere på hva konflikter mellom foreldre gjør med ungdommens psykiske helse. Unge som lever i konflikt mister kontakt med egne ønsker og behov, sier lederen for Enerhaugen familievernkontor Trine Eikeren. De bruker all sin energi på å please foreldrene. Hva må vi vite om unges psykiske oppvekst og hva må vi ta hensyn til for å være gode foreldre og ivareta den unges psykiske helse når basen i livet er i store endringer?

HØR episode 10: Konflikt og samlivsbrudd

Psykisk oppvekst Podkast er en serie med 17 episoder for og med ungdom. Programleder er Henriette Bruusgaard. Medvirkende er psykolog og leder ved Enerhaugen familievernkontor Trine Eikrem og psykolog og forsker ved Folkehelseinstituttet Tonje Holt.

Ansvarlig utgiver er Rådet for psykisk helse. Podkasten er laget med støtte fra Stiftelsen Dam.

Soundcloud finner du alle 17 episodene samlet.

Om Psykisk oppvekst

Psykisk oppvekst er starten på en helhetlig kunnskapsbank som vi i fremtiden håper vil bli nyttig for alle som jobber for, med og rundt barn eller har en spesiell interesse for barns oppvekstsvilkår og utvikling.