Tabuprisen er en heders- og ærespris fra Rådet for psykisk helse som kan tildeles personer, organisasjoner og virksomheter som gjennom ord og handling gjør en innsats for å bygge ned fordommer om psykisk helse, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.
Tabuprisen 2018
Hele Norges Helsesista - Tale Krohn Engvik ble tildelt Tabuprisen i 2018 for å gi støtte og hjelp til unge over hele landet - og snakke om vanskelige temaer gjennom nye kanaler.
(Foto: Erik M. Sundt)
Tabuprisen blir lagt merke til som en viktig anerkjennelse for innsatsen til de som får den. Det er viktig å hedre noen av de som bidrar til å bringe oss framover.
For mange som strever med livene sine kan det være en hjelp når andre byr på egne opplevelser og erfaringer. Gjenkjennelse av egne problemer hos andre kan også være viktig for hva vi gjør i våre liv.
Åpenhet har sine kostnader, men aller mest har åpenhet en god smitteeffekt. Det kan gi andre mot, håp, styrke og støtte. Både til å snakke om hvordan de har det, og til å be om hjelp. Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse hedrer dem som står på for å åpne flere dører for kunnskap og åpenhet om psykisk helse.
Tidligere mottakere av Tabuprisen
Øverst f.v.: Linnea Myhre, Libe Rieber-Mohn, Karin Yrvin og Thomasz Sokolowski,
Statutter for Tabuprisen
Tabuprisen er en heders-/ærespris og tildeles av styret i Rådet for psykisk helse.
Prisen kan tildeles personer, organisasjoner og/eller virksomheter som gjennom ord og handling gjør en innsats for å bygge ned fordommer om psykisk helse, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.