Lukk

Wenche Foss’ ærespris til Rådet for psykisk helse

Søndag kveld ble Rådet for psykisk helse, sammen med skuespiller Pia Tjelta, tildelt Wenche Foss' ærespris for 2018. - Denne prisen gir motivasjon og energi, sier generalsekretær Tove Gundersen. 

Motivasjon og energi

– Vi trenger som alle andre å bli sett og anerkjent, sa generalsekretær Tove Gundersen i sin takketale. Denne prisen gir oss motivasjon og energi til å fortsette arbeidet med å heve kunnskapen om psykisk helse. I bakgrunnen Ellen Horn og Fabian Stang, som er i juryen for Wenche Foss’ ærespris.

(Foto: Erik M. Sundt)

Det var under gallamiddagen på Se og Hørs 40-årsjubileum i Gamle Logen at Rådet for psykisk helse ble utropt som en av årets to prisvinnere, den andre var skuespiller Pia Tjelta. Wenche Foss’ ærespris, ble første gang delt ut i 2009. Prisen, som er på kr 100.000 deles mellom en person og en organisasjon, og skal gå til noen som i sterk grad kan identifiseres med Wenche Foss’ livsglede og engasjement.

Juryen, som består av Ellen Horn, Fabian Stang og sjefredaktør i Se og Hør, Ulf Andrè Andersen sa i sin begrunnelse at åpenhet og kunnskap er kanskje de viktigste virkemidlene vi har mot stigmatisering, og at Wenche Foss selv var en slik person som valgte å være åpen da sykdommen rammet. Dette betydde enormt for mange.

– Juryen er imponert over det viktige arbeidet som gjøres, og mener at organisasjonen og de tolv dedikerte ansatte bør hylles. Det er en glede å gi Wenche Foss’ ærespris for 2018 til Rådet for psykisk helse.

Skuespiller Pia Tjelta ble blant annet anerkjent for sin rolletolkning i filmen Blindsone, hvor hun spiller moren til en tenåringsjente som forsøker å ta sitt eget liv.

Generalsekretær Tove Gundersen tok i mot prisen, og sa i sin takketale at dette betyr mye – vi i Rådet for psykisk helse trenger som alle andre å bli sett og verdsatt.

– Wenche Foss så enkeltmennesket. Det er det mest verdifulle som finnes. Medmenneskelighet skårer høyere enn medisiner på overlevelse, sa Tove Gundersen.

– Det finnes alltid muligheter.

block image
Blindsone er en viktig film: Pia Tjelta som her får gratulasjonsklem av Ellen Horn, ble hedret for sin flotte karriere og mange kritikerroste roller, senest som tenåringsmor i filmen Blindsone. Den setter med sitt selvmordstema ungdom og psykisk helse på dagsorden. (Foto: Erik M. Sundt)

Blindsone er en viktig film

Pia Tjelta som her får gratulasjonsklem av Ellen Horn, ble hedret for sin flotte karriere og mange kritikerroste roller, senest som tenåringsmor i filmen Blindsone. Den setter med sitt selvmordstema ungdom og psykisk helse på dagsorden.

(Foto: Erik M. Sundt)

block image
Pia Tjelta og Tove Gundersen flankert av Ellen Horn og Fabian Stang. Wenche Foss’ ærespris er en gjev utmerkelse å få. (Foto: Aller Media)

Del på sosiale medier