Lukk

Om informasjonskapsler

Psykiskhelse.no bruker informasjonskapsler, eller "cookies". Du kan velge i nettleseren din om du ønsker å godta at disse lagres på maskinen din eller ikke. Her følger en oversikt over hva de forskjellige informasjonskapslene gjør.

CraftSessionId

Denne informasjonskapselen er ment for å huske informasjon på tvers av en «økt» under bruk av nettstedet, og slettes normalt automatisk av nettleseren når denne lukkes. For psykiskhelse.no brukes den for redaktører som logger seg inn, inkludert for å huske hvilken side en ikke-innlogget bruker prøvde å åpne (slik at denne kan videresendes tilbake dit fra innloggingssiden). Har du ikke slik tilgang, behøver du heller ikke godta denne informasjonskapselen for å bruke siden.

Informasjonskapselen brukes kun av nettstedet selv.

CRAFT_CSRF_TOKEN

Denne informasjonskapselen settes på sider som inneholder skjema, og brukes som en beskyttelse mot at andre, ondsinnete sider skal kunne lure deg eller din nettleser til å foreta uønskete handlinger på psykiskhelse.no. Du må godta denne informasjonskapselen hvis du ønsker å bruke nettsiden til å f.eks. gi en gave til Rådet for psykisk helse. Informasjonskapselen slettes normalt automatisk av nettleseren når denne lukkes.

Informasjonskapselen brukes kun av nettstedet selv.

_ga, _gid, _gat

Disse informasjonskapslene er for Google Analytics, som er et verktøy for å analysere bruken av nettstedet. Informasjonen som innhentes inkluderer hvilke sider som er besøkt, på hvilke tidspunkt, hvor fra osv.

Informasjon i forbindelse med en slik informasjonskapsel blir anonymisert og sendt til Google. Google kan også overføre informasjonen til en tredjepart hvis dette kreves av lov, eller hvis tredjepart behandler informasjonen på vegne av Google.

UID, UIDR

Disse informasjonskapslene brukes på sidene for bladet Psykisk helse. De er for ScorecardResearch, og brukes for å analysere bruksmønstre. Informasjonen som innhentes inkluderer hvilke sider som er besøkt, på hvilke tidspunkt, hvor fra osv. Tallene er et verktøy for å forbedre sidene.

Informasjon innhentet ved hjelp av en slik informasjonskapsel blir sendt til Scorecard Research.