Close Menu

Skrivekonkurranse 2021: På tross av korona

Årets tema for skrivekonkurransen var På tross av korona. Vi fikk inn mange gode bidrag, her er de aller beste:

illustrasjon skrivekonkurranse

faksimile

fra magasinet Psykisk helse nr 4/2021.

Vinner: Et stille år av Eden Elvrum (28)

Denne teksten evner å beskrive hvordan to mennesker fikk tid til å finne hverandre på tross av, eller kanskje snarere på grunn av at verden stengte ned. Vinnerteksten rommer derfor årets tema på en særlig god måte. Språklig skiller vinnerteksten seg ut med svært gode bilder og et lekent språk. Juryen la spesielt merke til tekstens rytme og subtile formuleringer. Forfatteren klarer å si mye uten å være overtydelig, noe som bidrar til tekstens litterære rikdom og særegne karakter. Juryen mener derfor at teksten Et stille år av Eden Elvrum fortjener årets 1. plass.

Les hele teksten her.

2. premie

Kenwood av Tore Westre (25)

Tiden, stedets og handlingens enhet er gjennomført i denne novellen. Leseren kommer rett inn i overført betydning og bokstavelig talt i stuen til et par som er på vei fra hverandre. Teksten skaper et rom hvor dialogen tar oss gjennom et vendepunkt i to menneskers liv. Språket er godt og variert, og bidraget svarer godt på temaet På tross av korona. Slutten kunne imidlertid trengt noe mer bearbeiding, dette trakk litt ned fra førsteplassen.

3. premie

Godhet smitter også (heldigvis) av Silje Akselberg (24)

Forfatteren forteller en personlig og ærlig scene fra et spesielt år. Hun formidler en fin og sår stemning som smitter over på leseren. Språket er enkelt, men har noen slående bilder som: «Hun var som et rødt lys i lyskrysset». Historien viser hvordan korona endrer både blikket vårt på andre og verden rundt oss. Godhet smitter også (heldigvis) viser hvordan en liten gest til et annet menneske kan skape noe vakkert for allmenheten og godheten. Slutten er tankevekkende og åpner opp for leserenes egen fantasi. Manglende karakterbygning og miljøskildringer gjorde at teksten ikke nådde helt til topps.

Hederlige omtaler til:

No e sommern på vei! av Lisa Hannasvik (28), for en original og morsom tekst, som egentlig er en sang.

På tross av et år med avstand kom vi hverandre nærmere av Anna Rebecca Skott (28), for en gjenkjennelig historie med troverdige karakterer.

Glassklokken m fl. av Linn Marlene C. Brøvig for fem tekster som er gode anslag og noe knappe, og som hadde tjent på å settes sammen til et større hele.


Juryen har bestått av Oda Archer fra Mental Helse Ungdom, Cathrine Th Paulsen fra magasinet Psykisk helse og Johanne Magnus, tidligere vinner og skribent.

×
Kjære leser!
Denne artikkelen er gratis og åpen for alle. Magasinet Psykisk helse er en uavhengig, redaktørstyrt publikasjon, med kvalitetssikret innhold. Vårt formål er å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bli med å bidra slik at vi kan holde flere artikler åpne for alle lesere! Støtt oss med f. eks. 50 kroner til vipps 12137. Takk for alle bidrag til en bedre psykisk helse for alle!