Close Menu

Meninger

illustrasjon av person med hånden foran ansiktet

Vold og taushet

Martin Eia-Revheim vokste opp i en familie med et pent ytre og et mørkt indre. Men nå er det han som forteller historien.
illustrasjonsbildet av ung kvinne som står på forskjellige måter

Bruk kroppsspråket!

Dersom du ønsker å få positiv respons fra andre, kan du bruke kroppsspråket ditt mer bevisst. Enkle grep vil kunne gi deg mer oppmerksomhet, respekt og velvilje.

Kartet og virkeligheten

Den ene diagnosen åpner for tvangsbehandling, den andre gjør det ikke.
Annonse

Hvorfor snakker ikke gutter med helsesykepleierne i skolen?

Tall fra 2018 viser at av 3000 helsesykepleiere var det kun 11 menn. Det gir stor grunn til bekymring for det tilbudet som gis.
illustrasjon av hund på en dataskjerm som tisser i tastaturet

Mann med hund

De er gjerne oljeingeniører på jobb i Abu Dhabi, eller amerikanere på reise i Europa.
Illustrasjon av deprimert ung kvinne

Når hjelpen skader

Som pasient er man avhengig av at behandleren er en god hjelper. Det er nå en gang sånn at ikke alle er like gode i jobben sin, men hva med når det skjer i terapirommet?

Annonser

Jeg er født høysensitiv

Jeg har alltid følt meg annerledes. Har følt at jeg tåler mindre enn andre og er mer pysete og grublende. Da jeg var åtte år begynte jeg å skrive dikt om døden, tro på en åndeverden jeg ikke helt klarte å sette ord på og å drømme fantastiske drømmer.

illustrasjonsbilde av kvinne på badevekt

Å bli tatt på alvor

Spiseforstyrrelser og underkategorien anoreksi, som også rammet meg, er den dødeligste psykiske lidelsen vi har. Likevel kommer få igjennom det berømte nåløyet for å få riktig behandling, på riktig tidspunkt.
Illustrasjonsfoto av tannlege og pasient

Tannhelsereform nå!

Rett til gratis tannbehandling er ingen garanti for betre tannhelse. Trass rettar etter tannhelselova har folk med langvarige psykiske helseutfordringar meir tannhelseproblem enn resten av folket, og mindre bruk av tannhelsetenester.

Annonser
Vis mer