Close Menu

Ny podkast om psykisk helse

Hvor vanlig er det å høre stemmer i hodet? Dette og andre spørsmål får du svar på i Psykisk helses nye podkast «Stemmehøring».
Bilde fra studio

RADIOGJENG

– Målet er å avdramatisere psykiske helseproblemer, sier redaktør Cathrine Th Paulsen (t.h) som har laget programmet «Stemmehøring» sammen med Kenneth Hugdahl og Solveig Kjus. (Foto: Liz Buer)
Podkasten Stemmehøring, er den første av flere programmer om psykisk helse-emner, laget av redaksjonen i Psykisk helse. Senere kommer en om OCD (tvangslidelser) og Psykisk helse har søkt om støtte til å lage flere podkaster. – I podkasten om stemmehøring snakker vi om hva vi vet, hva vi ikke vet og hvordan det oppleves å høre stemmer. Fordelen med en podkast er at det er et radioprogram som du kan høre når du vil, med pc eller på telefonen, sier redaktør Cathrine Th Paulsen.

Vanlig fenomen

I denne podkasten samtaler redaktøren med Kenneth Hugdahl som er professor i biologisk psykologi og forsker på stemmehøring, og Solveig Kjus som er rom­fysiker og forsker ved Napha (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid). Kjus har en schizofrenidiagnose med stemmehøring som ett av symptomene. – Det er like vanlig å høre stemmer som å være venstrehendt, om lag ti prosent av befolkningen opplever hørselshallusinasjoner, sier Paulsen. – Kan man høre stemmer uten å ha en diagnose? – Ja, mange som hører stemmer har ikke psykiske problemer eller diagnoser, sier Paulsen. Podkasten er støttet av Extrastiftelsen og kan lastes ned via magasinet Psykisk helses side på Soundcloud, eller du kan finne den på appen du vanligvis bruker til å høre podkast. Programmet er laget i samarbeid med Vrang produksjon, som også lager Christine Danckes «Noia».
×
Kjære leser!
Hjelp oss å bekjempe stigma og fremme psykisk helse! Du leser Magasinet Psykisk helse, en uavhengig og redaktørstyrt publikasjon dedikert til å spre kunnskap og øke åpenhet - med kvalitetssikret innhold. Denne og mange av artiklene er gratis for leserne. Men vi trenger din støtte for å fortsette det viktige arbeidet. En liten donasjon kan gjøre en stor forskjell. Med bare 50 kroner kan du bidra til å:
• Spre viktig informasjon til flere som trenger det.
• Øke forståelsen og bekjempe stigmatisering.
• Gi håp og støtte til alle som sliter.
Doner nå via Vipps til 12137 og bli med i arbeidet for bedre psykisk helse for alle! Hjertelig takk for din støtte! Vennlig hilsen redaksjonen i Magasinet Psykisk helse.