Close Menu

– Ikke bare min pris

– Denne prisen deler jeg med Pentai, som er den modigste gutten jeg har møtt, som turte å vise meg hvor mye få ord kan bety. Og med mammaen til Daniel som i en alder av 19 år ikke klarte mer, sa Mats Grimsæth (24), som ble tildelt Tabuprisen for 2019 av Rådet for psykisk helse.
bilde av Mats Grimsæth

framtid

- Jeg håper vi en dag ikke trenger en pris for å snakke om tabuer, sier Mats Grimseæth, som ble tildelt Tabuprisen av Rådet for psykisk helse (Foto: Liz Buer)
Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse overrakte Mats Grimsæth prisen på et arrangement på Aker brygge i Oslo tirsdag. I begrunnelsen for tildelingen sa hun blant annet: – Du har snakket om din egen angst, og kommuniserer med følgere om betydningen av å velge livet og søke profesjonell hjelp. Slik åpenhet redder liv. Grimsæth er naturfotograf, seiler, foredragsholder og eventyrer med over 16000 følgere på Instagram. Ifjor sto han fram og fortalte om sin egen angst. – Jeg er også redd nå, jeg har aldri holdt takketale for en pris før, sa han på tildelingen. – Jeg håper vi en dag får et samfunn hvor vi lærer barn tidligere at livet kommer med bagasje og det blir ikke lett, men det går fint. Jeg håper vi en dag får et samfunn hvor vi slutter å skape og sette mennesker i bås. Om du liker gutter på en søndag, jenter på mandag, vil ha blått hår på tirsdag, vil ta livet ditt på onsdag eller tror på en religion, så er du som alle andre like mye menneske, sa Grimsæth. Tale Maria Krohn Engvik, «Helsesista», var blant dem som hyllet prisvinneren på arrangementet. Hun takket Grimsæth for å trekke gutters psykiske helse fram i lyset. •
×
Kjære leser!
Hjelp oss å bekjempe stigma og fremme psykisk helse! Du leser Magasinet Psykisk helse, en uavhengig og redaktørstyrt publikasjon dedikert til å spre kunnskap og øke åpenhet - med kvalitetssikret innhold. Denne og mange av artiklene er gratis for leserne. Men vi trenger din støtte for å fortsette det viktige arbeidet. En liten donasjon kan gjøre en stor forskjell. Med bare 50 kroner kan du bidra til å:
• Spre viktig informasjon til flere som trenger det.
• Øke forståelsen og bekjempe stigmatisering.
• Gi håp og støtte til alle som sliter.
Doner nå via Vipps til 12137 og bli med i arbeidet for bedre psykisk helse for alle! Hjertelig takk for din støtte! Vennlig hilsen redaksjonen i Magasinet Psykisk helse.