Close Menu

– Ikke bare min pris

– Denne prisen deler jeg med Pentai, som er den modigste gutten jeg har møtt, som turte å vise meg hvor mye få ord kan bety. Og med mammaen til Daniel som i en alder av 19 år ikke klarte mer, sa Mats Grimsæth (24), som ble tildelt Tabuprisen for 2019 av Rådet for psykisk helse.
bilde av Mats Grimsæth

framtid

- Jeg håper vi en dag ikke trenger en pris for å snakke om tabuer, sier Mats Grimseæth, som ble tildelt Tabuprisen av Rådet for psykisk helse (Foto: Liz Buer)
Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse overrakte Mats Grimsæth prisen på et arrangement på Aker brygge i Oslo tirsdag. I begrunnelsen for tildelingen sa hun blant annet: – Du har snakket om din egen angst, og kommuniserer med følgere om betydningen av å velge livet og søke profesjonell hjelp. Slik åpenhet redder liv. Grimsæth er naturfotograf, seiler, foredragsholder og eventyrer med over 16000 følgere på Instagram. Ifjor sto han fram og fortalte om sin egen angst. – Jeg er også redd nå, jeg har aldri holdt takketale for en pris før, sa han på tildelingen. – Jeg håper vi en dag får et samfunn hvor vi lærer barn tidligere at livet kommer med bagasje og det blir ikke lett, men det går fint. Jeg håper vi en dag får et samfunn hvor vi slutter å skape og sette mennesker i bås. Om du liker gutter på en søndag, jenter på mandag, vil ha blått hår på tirsdag, vil ta livet ditt på onsdag eller tror på en religion, så er du som alle andre like mye menneske, sa Grimsæth. Tale Maria Krohn Engvik, «Helsesista», var blant dem som hyllet prisvinneren på arrangementet. Hun takket Grimsæth for å trekke gutters psykiske helse fram i lyset. •
Kjære leser!
Du har nå lest en gratis artikkel. Magasinet Psykisk helse er en uavhengig, redaktørstyrt publikasjon, med kvalitetssikret innhold. Bli med å bidra slik at vi holde flere artikler åpne for alle! Støtt oss for eksempel med 50 kroner til vipps 12137. Takk for alle bidrag!