Kurs i depresjonsmestring

Har du en mild eller moderat depresjon? Vil du lære deg å håndtere tunge tider i livet bedre? Da kan du melde deg på et kurs i mestring av depresjon eller belastning.

Illustrasjon - depresjon oppleves som å leve livet i motbakke med store trappetrinn - kurs kan gjøre trinnene lettere
(Illustrasjon: Anna Fiske)

Depresjonsmestringkurs for voksne (KiD)

Du trenger ikke henvising fra lege for å gå på KiD-kurs, men du må være over 20 år og klar for å gjøre en innsats selv. Det er ikke terapi, det er kognitive teknikker og hjemmelekser. Kurset går over ti uker, to og en halv time hver gang.

Mestringskurs for ungdom (DU)

Er du mellom 14 og 20 år? Da kan et DU-kurs være noe for deg. Kurset går over ti uker, en og en halv time hver gang.

Kurs i belastningsmestring for voksne (KiB)

Er du i en vanskelig periode? Er du pårørende til noen som er alvorlig syk eller har en spesielt krevende jobb? Da kan KIB-kurs være den beste måten å forebygge en eventuell depresjon på. Kurset går over ti uker, to og en halv time hver gang.

Vil du bli kursleder?

Du kan melde deg på for å bli sertifisert kursleder hos Fagakademiet. Du må ha minimum treårig relevant høyskoleutdanning for å delta på kurslederopplæring. Du må lære å holde KiD-kurs før du kan begynne med KiB-kurs.

For kursledere: Bestilling av materiell

Undervisningsmateriell bestilles gjennom Rådet for psykisk helse. Send e-post til elin@psykiskhelse.no Husk å bestille i god tid før kursstart. Det er flott om du sender oss oppdatert kontaktinformasjon om deg. Ta kontakt med Elin hvis du har spørsmål.

Mestringskurs for eldre (over 60) i Oslo/omegn:
Ta kontakt på 23 48 69 60 eller e-post: sff@sye.oslo.kommune.no

Elin O. Jahrsengene

Administrasjons- og prosjektkonsulent

Tlf.: 23 10 38 76

E-post: elin@psykiskhelse.no