Pris til Psykisk helse

Frivillig betaling i stedet for betalingsmur, gjorde at Psykisk helse fikk Fagpressens markedsføringspris i år.

Bilde av redaktør Cathrine Th Paulsen med Fagpressens markedsføringspris

ÅPEN TILGANG

Psykisk helse og redaktør Cathrine Th Paulsen ble tildelt Fagpressens markedsføringspris for ordningen med gratis tilgang til artikler på nett, med oppfordring om å vippse penger.

(Foto: NTB)

– En stor anerkjennelse og en inspirasjon til å tenke annerledes, sier redaktør Cathrine Th Paulsen, om tildelingen av Fagpressens markedspris.

Psykisk helse er først og fremst et papirmagasin, men noen artikler legges også ut på nett. Disse er ikke bak betalingsmur. Ved å holde nettartiklene åpne for alle, men samtidig oppfordre til betaling via Vipps, når magasinet flere lesere, og mange som ønsker å bidra får anledning til det.

– Mange små bidrag styrker grunnlaget for å lage journalistikk om psykisk helse-temaer, sier Paulsen.

Juryen omtaler løsningen som «enkel og genial».

Fagpressen er en intresseorganisasjon med om lag 200 fagblader. Psykisk helse fikk én av ni priser i ulike kategorier. Alle priser og hederlige omtaler kan leses her: www.fagpressen.no

Oppfordringen

Dette er oppfordringen til leserne, som redaksjonen legger i hver artikkel, i stedet for betalingsmur:

Når du leser her ...

… vil vi gjerne be deg om en tjeneste. Artiklene til bladet Psykisk helse er gratis på nett. Vi har ikke laget noen betalingsmur, vi ønsker å nå flest mulig. Men å lage uavhengig journalistikk koster penger, og vi får ikke pressestøtte eller andre tilskudd. Derfor ber vi om din hjelp. Støtt oss ved å vippse for eks 20,- til 12137, så kan vi fortsette arbeidet med å nå bredt ut om psykisk helse. Hilsen redaksjonen

Mange lesere vippser også mer enn 20 kroner, og mange benytter anledningen til å gi redaksjonen tilbakemeldinger, for eksempel: «JA til kunnskap om psykisk helse til folket ❣️» . Alle meldinger blir lest og tatt imot med glede, forteller redaktøren.